AQUARIUS MUSIC PUBLISHING ZASTUPA I KATALOG KLASIČNE GLAZBE!

listopad
02

Aquarius Music Publishing odnedavno zastupa i katalog klasične glazbe i u svom katalogu ponosi se s više od 1.900 skladatelja!

Među njima su velikani klasične glazbe kao što su Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi, slavni barokni kompozitor Antonio Vivaldi, veliki baskijsko-francuski skladatelj Maurice Ravel, kao i još jedan slavni Francuz, Ravelov suvremenik Claude Debussy, te pijanistički virtuoz i cijenjeni mađarski skladatelj Béla Bartók.

Nino Rota jedan je od sinonima za filmsku glazbu s kojim se također možemo pohvaliti, skladao je za mnoga Fellinijeva remek djela pa je prozvan ‘Fellinijevim čarobnjakom’, a suradnja s redateljem F.F. Coppolom na ‘Kumu’ donijela mu je i Oscara za najbolju originalnu glazbu i redovno je među top 10 legendarnih filmskih tema. Među briljantnim imenima je i Ivo Malec, skladatelj pariške adrese, rođen u Zagrebu 1925. godine. Od brojnih imena mlađe generacije tu je Isidora Žebeljan, istaknuta srpska skladateljica, čija djela izvode renomirani svjetski ansambli. Vrijedno je spomenuti i Pascala Dusapina, najeksponiranijeg suvremenog francuskog skladatelja.

Aquarius Music Publishing licencni je zastupnik najvećeg stranog autorskog kataloga na svijetu za Hrvatsku i Albaniju – Universal Music Publishing Grupe, a odsad nam se sa zahtjevom za sinkronizaciju – korištenje glazbe u filmu, seriji, reklami, kinu, kazališnoj predstavi… možete obratiti imajući u vidu i katalog klasične glazbe. Navedeno je tek djelić bogatog svijeta klasike, razmišljate li o nečemu konkretnom ili još uvijek nemate ideju, javite se i pronaći ćemo za vas idealnu glazbenu podlogu.