Andrea Bocelli objavio novi album!

listopad
29

Slavni talijanski tenor Andrea Bocelli objavio je ovih dana novi studijski album „Cinema“. „La Chanson de Lara“ iz filma „Doktor Živago“, “No Llores Por Mi Argentina” iz filma „Evita“, “Nelle tue mani (Now We Are Free)” iz povijesnog spektakla „Gladijator“, samo su neke od 16 pjesama koje su našle svoje mjesto na ovom albumu dragulja filmske glazbe.

Produkciju potpisuju David Foster, dobitnik 16 Grammyja, još jedan Grammyjevac Humberto Gatica te Tony Renis, talijanski pjevač, kompozitor, tekstopisac i glumac.

Često nazivan „četvrtim tenorom“, Bocelli se etablirao kao velika zvijezda podjednako u klasičnoj i pop glazbi. U impresivnoj karijeri ovaj je glazbenik prodao više od 80 milijuna nosača zvuka, nastupao je za američke predsjednike, dvojicu papa, na Olimpijskim igrama, Svjetskom nogometnom prvenstvu,…  Njegova je glazbeni put fascinantan: radio je kao odvjetnik da bi si mogao platiti satove pjevanja kod glasovitog tenora Franca Corellija.

Godina 1992. bit će prijelomna za Bocellija, prolazi na audiciji i snima duet s Pavarottijem s kojim će postati blizak prijatelj. U godinama koje slijede Bocelli niže uspjeh za uspjehom, a sjajan doprinos tome je i ovaj zapis filmske glazbe  – „Cinema“.