GREGORIAN u Hrvatskoj!

veljača
21

Zagreb i Split su stanice svjetske glazbene atrakcije Gregorian! Jedinstveni njemački zbor pod vodstvom Franka Petersona u splitskoj dvorani Gripe nastupa 8. ožujka a samo dan poslije, 9. ožujka, je u Zagrebu u dvorani Dražen Petrović. Inspirirani gregorijanskim kantonskim pjevanjem, Gregorian izvode obrade pop i rock pjesama, a na ovoj će turneji pod nazivom “The Dark Side Of The Chant Tour” promovirati album “Masters Of Chant Vol. VII” na kojem se nalaze sjajne obrade hitova Guns ‘n’ Rosesa, grupa U2, ABBA, Depeche Mode, Led Zeppelin, Snow Patrol…kao i najnoviji album “The Dark Side Of The Chant”. Gregorian pažnju publike diljem svijeta pobuđuje ne samo načinom pjevanja, već i zanimljivim scenskim nastupom u odorama monaha koje su njihova prepoznatljivost.

Tijekom dosadašnje 11-godišnje karijere koncertima Gregoriana prisustvovalo je više od milijun ljudi diljem svijeta, a da su zvijezde koje sve jače sjaje svjedoči i preko pet milijuna prodanih CD-a i DVD-a. Njihov rad prepoznat je i u filmskom svijetu pa su Gregorian surađivali na filmovima “Harry Potter”, “Gospodar prstenova” te filmskom serijalu “Ratovi zvijezda”.

A ukoliko Vas još uvijek nismo potaknuli da posjetite koncert, poslušajte ‘Nothing Else Mathers’ ili ‘So Sad’ u njihovoj izvedbi i uvjerite se sami!