„Janis: Little Girl Blue“ stiže dokumentarac o legendarnoj glazbenici

veljača
11

Janis Joplin jedna je od najcjenjenijih i najlegendarnijih pjevačica svih vremena. Moćnim, soul glasom i iznimnom karizmom „inficirala“ je i oduševila milijune slušatelja diljem svijeta, a iako je umrla u dobi od samo 27 godina (1970.) zvijezda Janis Joplin sjaji i danas, 45 godina kasnije.

S hitovima kao što su „Mercedes Benz“ i „Move Over“  i albumom klasikom „Pearl“ Janis je jedna od onih pjevačica/kantautorica koja je utjelovljenje glazbene i kulturne revolucije 60-ih godina 20. stoljeća. U dokumentarnom filmu „Janis: Little Girl Blue“ redateljica Amy J. Berg koja iza sebe ima nominaciju za Oscara („West of Memphis“) donosi izvanredan, duboki portret originalne rock djevojke, koja se svojim divljim, soul glasom izborila za poziciju na dominantno muškoj sceni. No, istovremeno s uspjehom borila se s unutarnjim demonima i ovisnostima.

Za produkciju je zadužen Oscarovac Alex Gibney („Taxi to the Darkside“), u ulozi naratorice je Chan Marshall (glazbenica Cat Power), a uz prekrasne arhivske snimke publika će imati priliku dobiti uvid i u privatnu korespondenciju Janis Joplin i neke zanimljive intervjue.

Dokumentarac će biti prikazan u sklopu Zagreb Dox festivala koji počinje 21. Veljače.