Sara Renar u Tvornici Kulture

veljača
04

Nagrađivana kantautorica Sara Renar svoj prvi konceptualni album ‘Gdje povlačiš crtu?’ zagrebačkoj publici predstavit će u srijedu, 7. veljače u Tvornici Kulture.

Album je nastao kao nastavak glazbeno-scenskog performansa koji je bio dio Međunarodnog dana umjetnosti. Izravnim prijenosom Sarinog nastupa na Trećem programu HR-a iz Vintage Industrial Bara 17. siječnja 2017. Zagreb se uključio u obilježavanje Međunarodnog dana umjetnosti.

Nakon toga uslijedilo je niz izvedbi,  te je projekt izdan na vinilu točno godinu dana nakon prve izvedbe. Zašto na vinilu, Sara objašnjava:

Ovaj album zahtijeva vašu pažnju. Zato i odluka da se izdaje baš na vinilu – mediju koji čini upravo suprotno od beskonačne playliste nekog streaming servisa – ne svodi glazbu na pozadinske zvukove, nego vas tjera da je aktivno slušate. 

Sara i njeni stalni suradnici Zdeslav Klarić i Konrad Mulvaj kao i glazbenici Vedran Peternel, Ivan Laić i članica Drame HNK u Zagrebu Dora Lipovčan čekaju Vas iduće srijede, 7.2., u Velikom pogonu Tvornice Kulture.

‘Dođite u Tvornicu i propitajte vlastite crte.‘ – poručuje Sara.