BOB DYLAN – novo ime našeg kataloga

prosinac
16

Početkom ovog tjedna stigla je nova, uzbudljiva vijest. Universal Music Publishing Grupa zastupati će i raspolagati opusom velikog, američkog glazbenika Boba Dylana. Ugovor obuhvaća više od 600 pjesama u razdoblju od 60 godina, od kulturne prekretnice iz 1962. godine “Blowin ‘In The Wind” do ovogodišnjeg epa “Murder Most Foul”.

Pjesme Boba Dylana snimljene su preko 6000 puta od strane niza umjetnika predstavljajući različite zemlje, kulture i glazbene žanrove. Neke od njegovih najpoznatijih djela su “Blowin’ In The Wind,” “The Times They Are a-Changin’,” “Like A Rolling Stone,” “Lay Lady Lay,” “Forever Young,” “Knockin’ On Heaven’s Door,” “Tangled Up In Blue,” “Gotta Serve Somebody,” “Make You Feel My Love,” i Oscarom nagrađena “Things Have Changed”.

Bob Dylan jedan je od najutjecajnijih i revolucionarnih umjetnika naše kulture. Prodao je više od 125 milijuna ploča širom svijeta i skupio jedinstveni opus koji uključuje neke od najvećih i najpopularnijih pjesama koje je svijet ikad poznavao. Dobio je Nobelovu nagradu za književnost 2016. godine, što je prvi kantautor koji je dobio takvo priznanje jer je “stvorio nove poetske izraze u okviru velike američke pjesničke tradicije”.