Gabrielle prvi puta u Hrvatskoj

siječanj
25

Dva tjedna ostalo je do zagrebačkog koncerta britanske soul kraljice Gabrielle, 26. listopada u klubu Aquarius. Za obožavatelje ove pjevačke dive koncert je posebno značajan budući da u Hrvatsku dolazi prvi put.

Pjevačici su planetarnu slavu osigurali hitovi ‘Dreams’, ‘Out Of Reach’, ‘Rise’, ‘Give Me A Little More Time’, a osim po svom senzualnom glasu prepoznatljiva je postala i po povezu preko oka koji nosi zbog ozljede iz djetinjstva. Pjesma ‘Out Of Reach’ uvelike je označila film ‘Dnevnik Bridget Jones’ i dio je sjajnog soundtracka tog filmskog hita, omiljenog posebno među ženskom publikom.

Svijet upoznaje Gabrielle s hitom ‘Dreams’ iz 1993. godine, koji velikom brzinom osvaja top ljestvice, nakog čega su uslijedili višestruko platinasti albumi ‘Gabrielle’, ‘Rise’ i ‘Dreams Can Come True’.

Dobitnica je dviju prestižnih nagrada Brit Awards, za najbolji debitanski i najbolji ženski vokal, te dviju MOBO Awards, za najbolji album i najbolji singl. Godine 2008. godine osvojila je nagradu Ivor Novello za kolekciju najboljih pjesama.

Nakon 17 godina karijere 40-godišnja pjevačka diva ne miruje, štoviše, u travnju ove godine objavljeno je da u studiju snima novi, šesti studijski album!