Mandrili imaju novi album!

siječanj
25

Dugo je Walter držao pjesme u sebi. Htio ih je izbaciti i samo je čekao pravi trenutak. U to vrijeme aktualni su bili singlovi Mandrila na radiju i jako mu se dopao njihov zvuk. Često ih je znao pojačati kad bi se ‘pojavili’ na radiju.Kako nije bio na ‘Ti’ s YouTubeom i ostalim novim medijima bez kojih prosječan stanovnik planete Zemlja više ne može zamisliti dan, nije bio upoznat s facama tih Mandrila.

Igrom slučaja, prilikom jednog radijskog intervjua, Walter je voditelju kazao da namjerava napraviti album, da ima odlične gitare, ali i da nema ekipu s kojom bi radio album. Tijekom razgovora spomenuo je i da mu se sviđaju Mandrili, a kad ono voditelj radio emisije bješe basist Mandrila Robi.

Nakon toga, uz ugodni razgovor, dogovorena je suradnja vokala legendarnih Parafa Valtera Kocijančića i Mandrila i nastala je družina imena Walter et Les Mandrills. Pjesme su nastale ekspresno.

Nabrijane gitare Waltera, energija Mandrila, zarazne melodije, uz tekstove pjevača Mandrila Kristijana Ćoze Ćosketa, i kao rezultat je nastao zabavan, neobavezan, a opet i angažiran punk-rock album, u izdanju Aquarius Recordsa, koji donosi 11 novih pjesama. Suradnja u studiju nastavljena je i kućnim druženjima pa su Mandrili nerijetko kod učitelja znali završiti na ručku, večeri…

Mandrili za Waltera kažu da zna sve, Robiju je jednom čak i auto popravio, a Walter će pomalo autoironično reći da s Mandrilima nastavlja tamo gdje je stao s Parafima, prije 30 godina.