Saltimbanco u Zagrebu!

siječanj
25

Predstavom Saltimbanco najpoznatija umjetnička kolonija na svijetu Cirque du Soleil oduševila je više od 9 milijuna ljudi u 75 zemalja na pet kontinenata, a sada će prvi put u njoj moći uživati i ovdašnja publika.

Cirque du Soleil u Zagreb dolazi na pet dana i od 17. do 21. studenog u Areni Zagreb održat će šest predstava.

Saltimbanco je predstava inspirirana urbanim tkivom metropole i njenim šarolikim stanovnicima. Odlučno barokna u svom vizualnom izričaju, predstava kroz eklektičan niz likova publiku vodi u svijet sanjarenja, nestvarni i izmišljeni grad u kojem je različitost temelj nade.

Saltimbanco, izraz koji je izveden iz talijanskog izraza ‘saltare in banco’ – što znači skakati na klupi – istražuje iskustvo urbanog života u bezbroj oblika: ljude urbanih sredina, njihove različitosti i sličnosti, obitelji i subkulture, užurbanost ulica i visine nebodera. Predstava je to koja publiku vodi na alegorično i akrobatsko putovanje u samo srce urbanog svijeta. Uz izvrstan bend i bajkovit glas pjevačice, koji su glazbena podloga svim točkama, predstava donosi devet akrobatskih točaka kao što su dvostruki trapez, piramida napravljena od ljudi, opiranje gravitaciji…

Svoju su glazbu opisali ovako: ‘Zamislite da se vozite kroz kozmopolitsku džunglu i čujete svu glazbu svijeta na jednom mjestu’.

Predstava u srijedu (17.11.), četvrtak (18.11.) i petak (19.11.) počinje u 19 sati, u subotu (20.11.) predviđena su dva termina – u 15 i 19 sati, a u nedjelju će se održati s početkom u 16 sati.

Cijena ulaznice iznose 250/300/400/500/700 Kn, a možete ih potražiti na svim prodajnim mjestima eventima te na www.eventim.hr.

Više o ovom fascinantnom cirkusu doznajte i putem njihovih internetskih stranica www.cirquedusoleil.com.