Nina Romić – Sloboda

svibanj
24

Iako je s posljednja tri albuma Nina Romić naviknula publiku da nove materijale očekuje svake dvije godine, ovaj put, na album Sloboda čekalo se ipak malo duže. Četiri godine nakon posljednjeg izdanja “Stablo” stiže – “Sloboda”, četvrti studijski album hvaljene kantautorice.

Dva singla, “Svjetla” i “Sad kad je gotovo” Nina Romić predstavila je publici krajem prošle godine vrativši se kratke pauze u kojoj se posvetila majčinstvu, a sada njima pridružuje osam novih pjesama sklopljenih u pomalo mračno, ali duboko i snažno djelo koje slušatelja uvodi u njezin osobni, unutarnji svijet.
Prve pjesme napisala je još 2015.godine no tada se zbog rada na promociji zadnjeg albuma “Stablo” nije mogla a u cijelosti posvetiti radu na novim materijalima.
Album je snimljen u Rojcu, u bivšem studiju Partyzan s iznimnom ekipom, tu je Marijan Jelenić (Nola) u funkciji producenta i snimatelja, a tu je i Perica Šuran koji je radio i miks i master snimaka. Na albumu Nina predstavlja i instrumentalni iskorak –  mini brass sekciju koju je predvodio Alen Bernobić. 
S obzirom na to da je ovom albumu prethodila svojevrsna glazbena pauza, Nina kaže kako je dobila priliku s distance jasnije vidjeti stvari.
Album nosi ime Sloboda, po posljednjoj pjesmi koja zaokružuje čitav glazbeni uradak, a upravo je nju Nina izabrala za sljedeći singl.
Album “Sloboda” moći ćete čuti uživo 24. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje će glazbenica u pratnji svog benda održati koncert.
Ulaznice za koncert možete nabaviti na Entrio.hr