Novi album: Beach Boys With The Royal Philharmonic Orchestra

srpanj
29

Za ljubitelje nešto klasičnijeg zvuka, nema ljetnije glazbe od Beach Boysa. Njihova pjesma Good Vibrations s razlogom je, gotovo bez iznimke, na listama najboljih i najutjecajnijih pjesama, a sam autor opisao ju je kao “džepnu simfoniju”. Stil skladanja Briana Willsona koji uključuje vrlo sofisticirano slaganje glazbenih elemenata, kao i njegova produkcijska ekspertiza, stvorili su zlatne standarde pop-zvuka, a notni zapisi njegovih skladbi uključeni su u školske udžbenike iz harmonije.

Ovog ljeta možemo uživati u novo-izdanom albumu u kojem je glazba Beach Boysa obogaćena orkestralnim aranžmanima Royal Philharmonic Orchestra. Album se u kratkom vremenu uspeo na Billboardovoj ljestvici klasičnih albuma i trenutno je na trećem mjestu.

Skladatelj i suosnivač Beach Boysa, Brian Wilson, o ovom projektu je rekao: “Uvijek sam znao da bi se vokalni aranžmani koje sam napravio u šezdesetima savršeno uklopili u simfoniju, a na svijetu nema boljeg orkestra od Royal Philharmonic. Ponosan i počašćen zbog onoga što su stvorili pomoću naših pjesama. Nadam se da će se svi, kao što sam i ja, zaljubiti u ovu glazbu.”