Nina Romić i Rebel Star predstavljaju pjesmu “Dobrodošla u mrak”

svibanj
27

Dvije možde i najbitnije osobe regionalne kantautorske scene posljednjeg desetljeća, Nina Romić i Milan Glavaški, udružile su svoje talente i osjećaje da vam predstave singl “Dobrodošla u mrak”. Pjesma je Ninin demo na koji je Milan dodao Rebel Star atmosferu i aranžman, a kompletna suradnja realizirana je tijekom izolacije.

Karizmatična Nina Romić već neko vrijeme radi na novim pjesmama koje će se pojaviti na petom studijskom albumu, dvije godine nakon zadnjeg albuma “Sloboda” (Aquarius, 2018), a evo kako objašnjava nastanak pjesme:

‘ Dobrodošla u mrak’ nastala je u jedno poslijepodne u samoći moje sobe. Naravno, izolacija je učinila da poteče tako brzo. Tema je nešto što me, vjerujem kao i ostale, jako intrigira u posljednje vrijeme, uranjanje u različite slojeve sebe. Ova cijela situacija je učinila da svi malo stanemo na loptu i natjerala nas da naučimo disati u svom tijelu. I tu se otvaraju mnogi prostori, većinom neočekivani. Neko sam vrijeme bila zaokupljena radom na novom albumu i pjesmama, par mjeseci prije svega ovoga s bendom sam radila na aranžmanima, a ova situacija je stavila pauzu na sve naše aktivnosti na probama. Sve što sam imala su bile snimke s probi s mobitela, pa sam odlučila i složiti mini sobni studio da mogu na taj način zabilježiti svaku ideju koja mi dođe, i one pjesme na kojima smo radili snimiti malo bolje. I slati mojim prijateljima u bendu.”

Pjesma “Dobrodošla u mrak” dostupna je za preslušavanje na Youtube kanalu Pop Depresije i preuzimanje za “plati koliko želiš” na bandcampu, a od 22. svibnja i na svim ostalim digitalnim platformama.