Lika Kolorado: novi album “Kontura”

veljača
26

Godine 2018. otvoreno je jedno važno poglavlje u radu benda, objavili su prvijenac “Smiješ zaurlat”. Danas, gotovo dvije godine kasnije, to se poglavlje zatvara i ujedno nastavlja, novim izdanjem “Kontura” u izdanju Classic Recordsa s 11 novih pjesama kojima Lika Kolorado nastavlja crtati obrise vlastitog (kvalitetnog) rada. Članovi benda samo su malo stariji, ali isti: talentirana Ana Jelić na basu, ujedno i protagonistica videospota “Spasoje”, za bubnjevima je Pavle Gulić, još jedan talentirani (i prilično zaposleni) glazbenik, gitarist Vanja Senčar  koji je i na ovom albumu pokazao da itekako zna uglazbiti sve ono što frontmen i autor Filip Riđički napiše i da su vraški dobar tandem. Svojevrsni peti član benda je producent Srđan Sekulović Skansi, višestruki dobitnik Porina i suradnik brojnih bitnih glazbenika ovih prostora u čijem se NLO studiju album “kuhao” proteklih mjeseci.

Drugačijeg je zvuka, šireg, agresivnijeg. Pjesme su čvršće i teže. Imamo beat mašine, klavir, više back vokala, Vanjine bizarne foot switcheve“. Pjesme nisu kalkulirano pisane – to su sve pjesme odrastanja, odricanja, prihvaćanja, pomirbe i eskapizma, sve u svojim dozama”, kaže Filip Riđički o novom albumu pa dodaje da je rad s producentom Skansijem bio izniman te da im je svojim velikim iskustvom “držao leđa u radu”.

Kad su 2018. nastupili u KSET-u u Zagrebu s tek jednim objavljenim izdanjem premašili su očekivanja publike i medija. Ponovno će stati pred publiku u istom prostoru 24. travnja i nastojati opravdati stečeno povjerenje ili kako bi to Filip rekao: “Planiramo dofurati goste, dijeliti merch i probati ne zeznuti previše”. S obzirom da je dio ulaznica već planuo, svim zainteresiranima preporučujemo da svoju ulaznicu nabave na vrijeme.