Novi album Gorana Bregovića

svibanj
17

Ovim albumom Goran Bregović spaja srž kreativnosti svojeg dosadašnjeg klasičnog, ali i divljeg, jedinstvenog, eklektičnog i vječno neočekivanog glazbenog putovanja.

Više od 50 godina, Goran Bregović međunarodno je priznat kao najutjecajniji skladatelj, glazbenik, tekstopisac, aranžer i producent koji je balkansku glazbenu scenu upisao na svjetsku glazbenu kartu.

Goran je osmislio tri lirske priče temeljene na kršćanskoj, židovskoj i muslimanskoj liturgiji. Glazbene priče na albumu The Belly Button Of The World izvode solisti Mirjana Nesković (Srbija), Gershon Leiserson (Izrael) i Zied Zouari (Tunis).

Budući da nije mogao ići na turneju tijekom pandemije, Goran je iskoristio priliku i snimio album od pet djela, napisanih za tri solo violine, simfonijski orkestar, sekstet muških glasova i, naravno, svoj band Vjenčanja i Sprovodi.

Goran Bregović “The Belly Button Of The World”– Classic Records/Decca Records

1 – The Belly Button Of The World (08:46)

2 – A Moment Of Melancholy (04:50)

3 – A ChristianTale (13:14)

4 – A Jewish Tale (11:50)

5 – A Muslim Tale (13:19)

U izdanju Classic Recordsa, album će biti dostupan na online platformama od 19. svibnja 2023., a u trgovinama ga očekujemo krajem mjeseca.

Sve pjesme je napisao, skladao, aranžirao i producirao Goran Bregović. Sve pjesme će za tržište regije objaviti Aquarius Music Publishing / Classic Records, a za ostatak svijeta Universal Music Publishing Paris / Decca Records. Snimljeno i miksano u Kamarad studiju Beograd– Srbija 2022. Masterirano u studiju Metropolis Tony Cousins – London. Kompozicija, aranžmani, tekstovi, vokali, gitare, bubnjevi, produkcija: Goran Bregović. Violina za Muslim Tale snimljena je u White Bench Studio Tunis od Ayeda Ghanem. Partitura, programer, dirigent i snimatelj: Ognjan Radivojević za Kamarad Production. A&R: Jacques Sanjuan, urednik izdanja: Tomislav Škulić.