Kornelije Kovač potpisao za Aquarius Music Publishing!

svibanj
02

Legendarni srpski skladatelj, pijanist, producent i aranžer jedan je od najpopularnijih i najkvalitetnijih jugoslavenskih pop-rock glazbenika svih vremena, a sada je u Hrvatskoj postao članom Aquarius Music Publishing glazbene obitelji.

 

Kornelije Kovač rođen je u Nišu,a prvu skladbu komponirao je sa samo četrnaest godina. Diplomirao je na sarajevskoj Glazbenoj akademiji i započeo glazbenu karijeru, prvo u jazz sastavu BKB, zatim u Četiri Mladića Ispod Trebevića. Nakon što je vodio različite orkestre u Bosni, pridružuje se sarajevskoj grupi Indexi. U Beogradu formira Korni Grupu, čiji su članovi bili i Dado Topić te Zdravko Čolić. Nakon raspada grupe, Kovač stječe slavu kao tvorac najvećih hitova pop i rock glazbe.

 

Za glazbu u filmovima „Bez“ (1972.) i „Snovi, život i smrt Filipa Filipovića“ (1983.) osvojio je nagradu  Zlatna arena. Godine 1980. seli se u Veliku Britaniju gdje surađuje s mnogim prominentnim glazbenicima kao što su Hans Zimmer, Paul Jones, Andy Pask i Bernie Mardsen (gitarist Whitesnakea), a 1989. odlazi u Španjolsku i surađuje s njihovim poznatim pjevačima i glazbenicima.

Po povratku u Beograd Kornelije Kovač nastavlja s radom, no s fokusom na film, televiziju i instrumentalnu glazbu.

Za sve upite vezane uz glazbu ovog izuzetnog skladatelja, slobodno nam se obratite!